Jsem na stáži ve Vídni a pracuji v hotelu Orangerie. Každý den střídám různé činnosti na recepci. Pomáhám hostům a dělám check-outy. Je to pro mě skvělá zkušenost – poznávám, jak to funguje v hotelovém provozu.
Ve volném čase jsem se vydal za poznáváním památek. Nejvíc mě zaujal Stephansdom – je to obrovský gotický kostel a vypadá opravdu krásně. V Albertině jsem navštívil výstavu obrazů, která mě mile překvapila – viděl jsem díla od Picassa, Vincenta van Gogha nebo Leonarda da Vinciho. Hundertwasserhaus mě zaujal svým barevným a netradičním vzhledem. Ve čtvrtek jsme vyrazili do Prateru a navštívili atrakci Psycho Hotel – byla to zábavná, ale trochu děsivá zkušenost, stálo to za to.
Rád se procházím po centru, koukám do výloh a objevují různé malé obchody a parky. V sobotu jsem si zašel do kavárny, ochutnal jsem kávu – a byla opravdu dobrá.
Na snídani chodíme do nedalekého pekařství Josefa Schrotta. Obědy nám dovážejí v krabičkách – v sobotu jsme například měli svíčkovou (vypadala tak a chutnala tak).
Večeře máme většinou v restauraci Gasthaus Krapf. Jídlo tam bývá výborné, až na středu, kdy nám dali koprovku s fazolemi a buřtem – to bylo trochu překvapení.
Ze začátku jsem měl trochu strach mluvit s cizími lidmi. Bál jsem se, že něco řeknu špatně nebo že mi nebudou rozumět. Ale postupně jsem zjistil, že to není tak hrozné – když se člověk snaží, lidé to ocení.
Antonín Vlček, 2.A